Tutorial: tajuk blog bergerak.

hye, assalamualaikum!
okayyy, hari ny nak share tutorial ny. bagi sesiapa yang tak tahu ape tu tajuk blog bergerak boleh la click dekat sini. haaaaa, nampak tak dekat tajuk blog aku tu dye bergerak2. nampak tak nampak tak. now, bagi sape2 yang tak tahu boleh la follow step ni.

1. Log in > Dashboard > Design > Edit Html
2. Cari kod ini : (Ctrl F untuk memudahkan pencarian)



<head>
3. dah jumpe kann kan. sekarang copy code dekat bawah ni and paste di bawah kod yang korang cari tadi.

------------------------ <script language='JavaScript'>var txt=" tajuk korang ";var kelajuan=250;var segarkan=null;function bergerak() { document.title=txt;txt=txt.substring(1,txt.length)+txt.charAt(0);segarkan=setTimeout("bergerak()",kelajuan);}bergerak();</script> -------------
4. korang boleh letak tajuk blog korang dekat code yg colour hijau tu.
5. last sekali save.
byebye



No comments:

Post a Comment

pisttt pisttt!! comment la sini. satu pun okay la (^_^)